Paste cu dovlecei și lămâie

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g spaghetti grâu dur Băneasa
  • 2 dovlecei de mărime medie
  • 2 căței usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lămâie
  • 3 linguri ulei măsline aromat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • pătrunjel verde
  • opțional: parmezan ras

Mod de preparare

Vă provocăm să încercați o rețetă cu un gust desăvârșit, într-o combinație neașteptată de dovlecei cu lămâie!

Este absolut delicioasă!

Enjoy!

Pasul 1

Pastele Băneasa fără ouă sunt perfecte pentru perioada postului sau pentru cei care au alergie la ouă.

Pasul 2

Călim în ulei fâșii de ardei iute și cățeii de usturoi tăiați pe jumătate până aceștia încep să devină aurii, apoi le scoatem din tigaie.

Pasul 3

Spălăm foarte bine dovleceii și îi tăiem pentru început felii subțiri pe lungime, apoi fâșii subțiri.

Pasul 4

Călim dovleceii în uleiul aromat.
În momentul în care dovleceii s-au călit, luăm de pe foc și adăugăm coajă rasă de lămâie și sucul de lămâie, sare și piper.

Pasul 5

Scurgem pastele fierte al-dente și le punem peste dovlecei. Amestecăm ușor până la omogenizare.

Pasul 6

Presăram pătrunjel verde și parmezan ras (dacă nu ținem post) și putem mânca.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...