Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Ingrediente pentru toping
Astăzi pregătim împreună un adevărat deliciu – PÂINICI NAAN FĂCUTE ÎN CASĂ!
Ce este NAAN? O lipie specifică bucătăriei indiene, foarte pufoasă, aromată cu usturoi și pătrunjel și extrem de versatilă! Poate fi consumată ca atare sau este o bază minunată pentru sandwich-uri, alături de hummus sau alte sosuri, tocănițe, curry.
Este o rețetă foarte rapidă, deși implică un aluat pe baza de drojdie, deși seamănă cu lipia mediteraneeană sau “pita”, lipia naan diferă ca ingrediente și mod de preparare. În timp ce “pita” are ingrediente simple, cele specifice pentru pâine (făină, drojdie, apă, sare și ulei de măsline), “naan” are ingrediente ca iaurt sau ouă, care o fac mai pufoasă și maleabilă.
„Pita” se coace în cuptorul foarte bine încins și la o temperatură mare, formându-se astfel „buzunarul” specific, numai bun pentru a fi umplut! „Naan” în schimb se coace în mod tipic în tigaie, la o temperatură mai mică, astfel încât nu are un singur buzunar, ci multe bule delicioase.
După ce coacem „naan”, lăsăm pâinicile să se răcească foarte bine, apoi le putem ține în punguțe închise ermetic, cu fermoar. Se păstrează foarte bine 1-2 zile, deși nu cred că va fi cazul! Sunt delicioase și garantez că se mănâncă imediat!
Într-un blender, punem toate ingredientele pentru aluat. Mixăm până obținem un aluat omogen. Punem aluatul într-un bol curat și îl lăsăm să dospească 30 min.
Impărțim aluatul în 5 părți egale. Pe masa unsă cu puțin ulei de măsline, întindem 5 lipii de 2-3mm grosime. Coacem lipiile în tigaia non-stick, la foc mediu, până sunt rumenite, în funcție de preferințe.
Într-un blender, punem ingredientele pentru toping și le amestecăm până avem un sos. Putem să tocăm pătrunjelul și usturoiul din cuțit, apoi să le amestecăm cu uleiul de măsline.
Ungem pâinicile naan fierbinți cu uleiul aromatizat.
Rețeta de Pâinici naan făcute în casă este gata!
Să vă fie de cel mai bine!