Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Ingrediente pentru toping
Astăzi pregătim împreună un adevărat deliciu – PÂINICI NAAN FĂCUTE ÎN CASĂ!
Ce este NAAN? O lipie specifică bucătăriei indiene, foarte pufoasă, aromată cu usturoi și pătrunjel și extrem de versatilă! Poate fi consumată ca atare sau este o bază minunată pentru sandwich-uri, alături de hummus sau alte sosuri, tocănițe, curry.
Este o rețetă foarte rapidă, deși implică un aluat pe baza de drojdie, deși seamănă cu lipia mediteraneeană sau “pita”, lipia naan diferă ca ingrediente și mod de preparare. În timp ce “pita” are ingrediente simple, cele specifice pentru pâine (făină, drojdie, apă, sare și ulei de măsline), “naan” are ingrediente ca iaurt sau ouă, care o fac mai pufoasă și maleabilă.
„Pita” se coace în cuptorul foarte bine încins și la o temperatură mare, formându-se astfel „buzunarul” specific, numai bun pentru a fi umplut! „Naan” în schimb se coace în mod tipic în tigaie, la o temperatură mai mică, astfel încât nu are un singur buzunar, ci multe bule delicioase.
După ce coacem „naan”, lăsăm pâinicile să se răcească foarte bine, apoi le putem ține în punguțe închise ermetic, cu fermoar. Se păstrează foarte bine 1-2 zile, deși nu cred că va fi cazul! Sunt delicioase și garantez că se mănâncă imediat!
VEDETA REȚETEI
Într-un blender, punem toate ingredientele pentru aluat. Mixăm până obținem un aluat omogen. Punem aluatul într-un bol curat și îl lăsăm să dospească 30 min.
Impărțim aluatul în 5 părți egale. Pe masa unsă cu puțin ulei de măsline, întindem 5 lipii de 2-3mm grosime. Coacem lipiile în tigaia non-stick, la foc mediu, până sunt rumenite, în funcție de preferințe.
Într-un blender, punem ingredientele pentru toping și le amestecăm până avem un sos. Putem să tocăm pătrunjelul și usturoiul din cuțit, apoi să le amestecăm cu uleiul de măsline.
Ungem pâinicile naan fierbinți cu uleiul aromatizat.
Rețeta de Pâinici naan făcute în casă este gata!
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!