Arancini – chifteluțe de orez

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

20

Pesmet și panko Crăciun Băneasa

Ingrediente

  • 180g pesmet panko Băneasa
  • 4 căni de orez fiert (măsurăm orezul după ce e fiert, nu crud)
  • 100g parmesan dat pe răzătoare
  • 4 ouă
  • sare, piper, praf de usturoi, oregano, busuioc, cimbru după gust
  • 20 cuburi de brânză
  • 500ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Arancini sau chifteluțe de orez este o rețetă perfectă pentru masa de Revelion!

Arancini sunt crocante la exterior și cremoase în interior. Au chiar și o mică surpriză: un miez super-cremos din brânză! Rețeta de Arancini sau chifteluțe de orez se pregătește foarte ușor în varianta pe care v-o prezint eu azi.

În mod tradițional, Arancini se pregătesc din risotto. O dată pregătit, risotto se lasă la răcit, apoi se modelează chifteluțele, se dau prin pesmet și se prăjesc în baie de ulei. Numele lor – “arancini” – înseamnă “portocale mici” și se referă la formă și culoarea finală a chitelutelor de orez.

Noi pregătim azi o variant rapidă de Arancini: nu facem un risotto propriu-zis, ci un amestec de orez, brânză și condimente. Astfel, scurtăm semnificativ timpul de preparare, iar rezultatul este delicios! Pentru o crustă ultra-mega crocantă, folosim pesmetul Panko de la Paște Băneasa.

Pasul 1

Fierbem orezul în apă cu puțină sare, după instrucțiunile de pe ambalaj, apoi îl scurgem foarte bine, fără a-l clăti cu apă. Punem orezul într-un bol și îl amestecăm cu 2 ouă, parmesanul, condimentele.

Pasul 2

Lucrăm cu mâinile ude: luăm din compoziție, apăsăm bine orezul pentru a sta legat, îl aplatizăm, punem câte un cubuleț de brânză, apoi modelăm chifteluțele. Dăm fiecare chifteluță de orez prin ouă bătut, apoi prin panko, astfel încât să facă o crustă uniformă.

Pasul 3

O dată trecute prin panko, lăsăm chifteluțele de orez să se odihească o jumătate de oră. Le prăjim în baie de ulei până sunt frumos rumenite. Le scoatem pe hârtia de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

Pasul 4

Arancini sunt gata și abia așteaptă să ajungă pe masă voastră!

V-am spus că se pregătesc ușor, nu? Panko de la Paste Băneasa, în cutie albastră că să fie ușor de recunoscut, îl gășiți în rafturile hypermarket-urilor și vă promit că veți fi super-încântate de crusta crocantă si super-aurie pe care o obțineți cu ajutorul lui.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Placinta cu varza
Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

8