Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Arancini sau chifteluțe de orez este o rețetă perfectă pentru masa de Revelion!
Arancini sunt crocante la exterior și cremoase în interior. Au chiar și o mică surpriză: un miez super-cremos din brânză! Rețeta de Arancini sau chifteluțe de orez se pregătește foarte ușor în varianta pe care v-o prezint eu azi.
În mod tradițional, Arancini se pregătesc din risotto. O dată pregătit, risotto se lasă la răcit, apoi se modelează chifteluțele, se dau prin pesmet și se prăjesc în baie de ulei. Numele lor – “arancini” – înseamnă “portocale mici” și se referă la formă și culoarea finală a chitelutelor de orez.
Noi pregătim azi o variant rapidă de Arancini: nu facem un risotto propriu-zis, ci un amestec de orez, brânză și condimente. Astfel, scurtăm semnificativ timpul de preparare, iar rezultatul este delicios! Pentru o crustă ultra-mega crocantă, folosim pesmetul Panko de la Paște Băneasa.
VEDETA REȚETEI
Fierbem orezul în apă cu puțină sare, după instrucțiunile de pe ambalaj, apoi îl scurgem foarte bine, fără a-l clăti cu apă. Punem orezul într-un bol și îl amestecăm cu 2 ouă, parmesanul, condimentele.
Lucrăm cu mâinile ude: luăm din compoziție, apăsăm bine orezul pentru a sta legat, îl aplatizăm, punem câte un cubuleț de brânză, apoi modelăm chifteluțele. Dăm fiecare chifteluță de orez prin ouă bătut, apoi prin panko, astfel încât să facă o crustă uniformă.
O dată trecute prin panko, lăsăm chifteluțele de orez să se odihească o jumătate de oră. Le prăjim în baie de ulei până sunt frumos rumenite. Le scoatem pe hârtia de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Arancini sunt gata și abia așteaptă să ajungă pe masă voastră!
V-am spus că se pregătesc ușor, nu? Panko de la Paste Băneasa, în cutie albastră că să fie ușor de recunoscut, îl gășiți în rafturile hypermarket-urilor și vă promit că veți fi super-încântate de crusta crocantă si super-aurie pe care o obțineți cu ajutorul lui.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!