Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Arancini sau chifteluțe de orez este o rețetă perfectă pentru masa de Revelion!
Arancini sunt crocante la exterior și cremoase în interior. Au chiar și o mică surpriză: un miez super-cremos din brânză! Rețeta de Arancini sau chifteluțe de orez se pregătește foarte ușor în varianta pe care v-o prezint eu azi.
În mod tradițional, Arancini se pregătesc din risotto. O dată pregătit, risotto se lasă la răcit, apoi se modelează chifteluțele, se dau prin pesmet și se prăjesc în baie de ulei. Numele lor – “arancini” – înseamnă “portocale mici” și se referă la formă și culoarea finală a chitelutelor de orez.
Noi pregătim azi o variant rapidă de Arancini: nu facem un risotto propriu-zis, ci un amestec de orez, brânză și condimente. Astfel, scurtăm semnificativ timpul de preparare, iar rezultatul este delicios! Pentru o crustă ultra-mega crocantă, folosim pesmetul Panko de la Paște Băneasa.
Fierbem orezul în apă cu puțină sare, după instrucțiunile de pe ambalaj, apoi îl scurgem foarte bine, fără a-l clăti cu apă. Punem orezul într-un bol și îl amestecăm cu 2 ouă, parmesanul, condimentele.
Lucrăm cu mâinile ude: luăm din compoziție, apăsăm bine orezul pentru a sta legat, îl aplatizăm, punem câte un cubuleț de brânză, apoi modelăm chifteluțele. Dăm fiecare chifteluță de orez prin ouă bătut, apoi prin panko, astfel încât să facă o crustă uniformă.
O dată trecute prin panko, lăsăm chifteluțele de orez să se odihească o jumătate de oră. Le prăjim în baie de ulei până sunt frumos rumenite. Le scoatem pe hârtia de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Arancini sunt gata și abia așteaptă să ajungă pe masă voastră!
V-am spus că se pregătesc ușor, nu? Panko de la Paste Băneasa, în cutie albastră că să fie ușor de recunoscut, îl gășiți în rafturile hypermarket-urilor și vă promit că veți fi super-încântate de crusta crocantă si super-aurie pe care o obțineți cu ajutorul lui.