Paste cu somon afumat

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g cornetti rigati Băneasa
  • 100g somon afumat
  • 1 ceapă medie
  • 1 cățel de usturoi
  • 150ml smântână pentru gătit
  • 100g mascarpone
  • Sare
  • Piper
  • 1 linguriță parmezan ras fin
  • Pătrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

O cină rapidă pentru copii, dar este perfectă și pentru adulți. Iubitorii acestui tip de peste se vor delecta cu una din cele mai apide și mai gustoase rețete.

Pasul 1

Pentru că să meargă totul rapid ne pregătim toate ingredientele la îndemână. Punem apă cu sare la fiert.

Pasul 2

Calim ceapă tocată fin, apoi adăugăm somonul tăiat fâșii și un cățel de usturoi pisat.

Pasul 3

Punem în acest moment pastele la fiert pentru 5 minute. Peste somonul călit cu ceapă și usturoi adăugăm smântână lichidă și mascarpone, parmezan ras, puțină sare și piper proaspăt măcinat. Amestecăm pe focul mic câteva secunde (10-15), apoi putem închide focul.

Pasul 4

Scurgem pastele fierte, le clatim cu apă rece, apoi le punem peste sos.

Pasul 5

Amestecăm până se omogenizează, punem în castronele, presărăm puțin pătrunjel verde și servim.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...