Păstrăv la cuptor cu orez prefiert și sălbatic

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

2

Orez All season Băneasa

Ingrediente

Pentru uns peștele:

  • 25ml ulei de măsline
  • 20g unt
  • 1 linguriță oregano
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat

Pentru sosul de pătrunjel

  • 50g pătrunjel
  • 10g miez de nuca
  • 60ml suc lămâie
  • 40ml ulei de măsline
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Pentru rețeta de păstrăv la cuptor cu orez prefiert și sălbatic am ales pe post de garnitură am ales orez prefiert și sălbatic Băneasa. Îl găsești în cutii cu doi săculeți de 100g fiecare.

Orezul sălbatic este un soi de orez originar din America de Nord. Este cunoscut pentru culoarea să neagră sau maro și pentru gustul sau bogat și aromat. Orezul sălbatic este bogat în fibre și proteine, fiind o sursă excelență de nutrienți. Are un timp de gătire mai lung și o textura puțîn mai crocantă decât orezul alb.

Dacă vrei să vezi cum se face rețeta de păstrăv la cuptor cu orez prefiert și sălbatic îți las pentru început modul de preparare în format video.

Mai jos găsești explicațiile scrise.

Pasul 1

Preîncălzește cuptorul la 200°C și pregătește emulsia cu care vei unge peștele atât la exterior, cât și la interior. Într-un bol, pune untul moale și usturoiul dat prin presă. Adaugă piper, sare și ulei de măsline. Pentru aromă, folosește oregano uscat. Amestecă bine până am obții o emulsie omogenă.

Pasul 2

Taie o lămâie în felii de mărime medie, apoi unge peștele pe ambele părți.

Pasul 3

În tava în care urmează să coci păstrăvii, toarnă vinul și uleiul. În funcție de cât de mari sunt peștii și tava, adaptează cantitățile de lichid ca să fie de de 2-3 mm înălțime. Unge peștii cu untul aromat și la interior, apoi am aranjează câteva frunze de pătrunjel și felii de lămâie.

Pasul 4

Coace păstrăvii timp de 35 de minute. Vei ști că sunt gata când pielea este ușor rumenită.

Pasul 5

În acest timp, pune apă fiert pentru orez. Când a dat în clocot, adaugă o lingură de sare. Pe post de garnitură, am ales orez prefiert și sălbatic de la Băneasa. Fierbe orezul cu capac timp de 18 minute. Dacă îl vrei mai moale, lasă-l 20 minute.

Pasul 6

Cât timp fierbe orezul, pregătește sosul de pătrunjel. Toacă pătrunjelul mărunt. Pune-l apoi într-un mixer. Adaugă ulei de măsline, suc de lămâie, sare, usturoi dat prin presă, piper proaspăt măcinat și miezul de nucă. Pasează până am obținut o compoziție omogenă.

Pasul 7

Când orezul e fost gata,scoate-l din oală. Desfă saculetele și așează-le în farfurii. Arată foarte bine, cu boabe care nu s-au lipit între ele.
Peste orez pune peștele, iar peste acesta pune sos de pătrunjel. Servește păstrăvul la cuptor orez prefiert și sălbatic imediat cum l-am scos din cuptor. Este aromat, delicios, iar ganitura sățioasă și sănătoasă.

Poftă bună!

CUM SE ALEGE PEȘTELE?

  • Recomandarea noastră este să cumpari păstrăvi proaspeți, nu congelați;
  • Pe cei proaspeți trebuie îi recunosti după corneea transparență, convexă și pupilele negre;
  • Poți fi atent și la pielea acestuia. Trebuie să fie elastică și lucioasă;
  • În cazul în care nu îți place să cureți peștele poți să îi ceri vânzătorului să o facă. În anumite supermarketuri îl găsești chiar eviscerat, în altele prețul pentru acest serviciu este modic.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

2