Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Păstrăv la cuptor cu orez prefiert și sălbatic
Pentru uns peștele:
Pentru sosul de pătrunjel
Pentru rețeta de păstrăv la cuptor cu orez prefiert și sălbatic am ales pe post de garnitură am ales orez prefiert și sălbatic Băneasa. Îl găsești în cutii cu doi săculeți de 100g fiecare.
Orezul sălbatic este un soi de orez originar din America de Nord. Este cunoscut pentru culoarea să neagră sau maro și pentru gustul sau bogat și aromat. Orezul sălbatic este bogat în fibre și proteine, fiind o sursă excelență de nutrienți. Are un timp de gătire mai lung și o textura puțîn mai crocantă decât orezul alb.
Dacă vrei să vezi cum se face rețeta de păstrăv la cuptor cu orez prefiert și sălbatic îți las pentru început modul de preparare în format video.
Mai jos găsești explicațiile scrise.
Preîncălzește cuptorul la 200°C și pregătește emulsia cu care vei unge peștele atât la exterior, cât și la interior. Într-un bol, pune untul moale și usturoiul dat prin presă. Adaugă piper, sare și ulei de măsline. Pentru aromă, folosește oregano uscat. Amestecă bine până am obții o emulsie omogenă.
Taie o lămâie în felii de mărime medie, apoi unge peștele pe ambele părți.
În tava în care urmează să coci păstrăvii, toarnă vinul și uleiul. În funcție de cât de mari sunt peștii și tava, adaptează cantitățile de lichid ca să fie de de 2-3 mm înălțime. Unge peștii cu untul aromat și la interior, apoi am aranjează câteva frunze de pătrunjel și felii de lămâie.
Coace păstrăvii timp de 35 de minute. Vei ști că sunt gata când pielea este ușor rumenită.
În acest timp, pune apă fiert pentru orez. Când a dat în clocot, adaugă o lingură de sare. Pe post de garnitură, am ales orez prefiert și sălbatic de la Băneasa. Fierbe orezul cu capac timp de 18 minute. Dacă îl vrei mai moale, lasă-l 20 minute.
Cât timp fierbe orezul, pregătește sosul de pătrunjel. Toacă pătrunjelul mărunt. Pune-l apoi într-un mixer. Adaugă ulei de măsline, suc de lămâie, sare, usturoi dat prin presă, piper proaspăt măcinat și miezul de nucă. Pasează până am obținut o compoziție omogenă.
Când orezul e fost gata,scoate-l din oală. Desfă saculetele și așează-le în farfurii. Arată foarte bine, cu boabe care nu s-au lipit între ele.
Peste orez pune peștele, iar peste acesta pune sos de pătrunjel. Servește păstrăvul la cuptor orez prefiert și sălbatic imediat cum l-am scos din cuptor. Este aromat, delicios, iar ganitura sățioasă și sănătoasă.
Poftă bună!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!