Tort inimioară de ciocolată

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

12

Făină de grâu Iarnă Băneasa

Ingrediente

  • 200g făină Băneasa 000
  • 50g cacao
  • 160g zahăr
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 2 ouă mărimea L
  • 80ml ulei
  • 200ml lapte
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță esență de rom
  • 6 lingurițe caramel sărat/cremă de ciocolată
  • 300g ciocolată albă
  • 1 lingură ulei
  • Fructe proaspete, fursecuri, decorațiuni de zahăr pentru decor

 

Mod de preparare

Sărbătorim luna iubirii cu un tort foooooarte ușor de pregătit dar de mare efect – TORT INIMIOARĂ DE CIOCOLATĂ!

Nu am glumit când am spus că se pregătește extrem de ușor: într-un bol amestecăm ingredientele uscate, în altul cele lichide. Le turnăm apoi peste amestecul cu făină și GATA! În mai puțîn de 10 minute, tortul este gata de cuptor. Cred că nici nu apucăm să încingem cuptorul la 180°C și e gata! Dacă nu aveți o formă de copt inimoară, puteți coace tortul într-o formă rotundă cu diametrul de 20-22 cm sau o formă dreptunghiulară de 20x30cm, apoi decuprati inimioara sau pur și simplu transformați tortul într-o prăjitură delicioasă.

Ca de obicei, la capitolul făină, am ales făina 000 de la Băneasa, preferata mea, mereu prezentă în Teo’S Kitchen în toate tipurile de rețete!

Pasul 1

Într-un bol, amestecăm ouăle, laptele, uleiul, aromele (vanilie și rom).

Pasul 2

În alt bol amestecăm ingredientele uscate: făînă, cacao, praf de copt, zahăr.  Facem o gropiță în mijloc și turnăm amestecul de lapte. Mixăm foarte bine, până avem o compoziție omogenă, lucioasă.

Pasul 3

Turnăm compoziția într-o tavă în formă de inimă sau orice formă de tort cu diametrul de 20-22cm. Din loc în loc, punem câte o linguriță de caramel sărat. Dăm tava la cuptorul încins la 180°C și coacem 30-35 min sau până trece testul scobitorii.

Lăsăm tortul să se răcoarească în tavă, apoi îl răsturnăm pe un platou și îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Pasul 4

Între timp, topim ciocolata albă la baie de abur, amestecând des. Adăugăm și 2 linguri de ulei, care ajută glazura de ciocolată să fie mai lucioasă dar și să putem tăia tortul mai ușor.

Turnăm glazură cu ajutorul unui pos sau a unei pungi pe care o tăiem la un capăt. Lăsăm să se răcorească puțin și apoi putem decora tortul în funcție de preferințe.

Să vă fie de cel mai bine și, alături de prietenii de la Băneasa, vă dorim o lună a iubirii deosebită, cu zile senine și fericite, alături de persoana iubită și de cei dragi vouă!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

eclere-cu-cafea-4
Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

25

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

8