Plăcintă cu brânză

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 120g zahăr pudră
  • 200g unt
  • 100g smântână acră (24% grăsime)
  • un gălbenuș de ou
  • un ou
  • 5g praf de copt
  • un vârf de cuțit de sare

Pentru umplutura de brânză și stafide:

  • 900 g brânză proaspătă de vaci grasă (uscată)
  • 100g stafide
  • 200g zahăr
  • o lingură coajă rasă de portocale
  • 60ml lapte cald
  • o linguriță rom
  • 3 ouă mici
  • 30g griș Băneasa

 

Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Astăzi vă invităm să pregătiți cea mai gustoasă plăcintă cu brânză dulce și stafide!

Are un aluat fraged, blatul este crocant, iar umplutura cremoasă și gustoasă te vor îngâna să mai iei o bucată zdravănă. Este desrtul perfect pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu ceva delicios!

Mai jos găsiți câteva sfaturi pentru ca plăcinta cu brânză și aluat fraged să iasă perfectă:

  1. Înainte de a pune stafidele în crema de brânză, hidratați-le.
  2. Dacă nu vă plac stafidele, le puteți înlocui cu merișoare sau alte fructe confiate.
  3. Recomandarea noastră este să folosiți coaja rasă de la portocale BIO, pentru că aceasta nu a fost tratată. Puteți găsi în magazine pudră de coajă de portocale.
  4. Folosiți unt gras, de minim 80% grăsime.
  5. Brânza de vaci trebuie să fie uscată. Dacă este cremoasă și lasă lichid, trebuie să o lăsați să se scurgă minim 12 ore.
  6. În situația în care crema de brânză este prea moale, puteți adăuga în compoziție 2 linguri de amidon sau griș. Se poate folosi și ricotta dulce.
  7. Dacă nu vă place romul, îl puteți înlocui cu extract de vanilie sau cu extract de portocale.
  8. Înainte de a-l întinde. lăsați aluatul în frigider să se întărească puțin.

Dacă rețeta vi se pare prea dulce sau dacă pur și simplu vă doriți să o modificați, puteți ajusta cantitatea de zahăr sau puteți folosi îndulcitor.

Dacă vă doriți ca rețeta să fie mai dietetică, puteți înlocui smântâna cu iaurt grecesc bine scurs.

Vă recomandăm să păstrați plăcinta cu brânză la temperatura camerei, într-o cutie închisă etanș sau sub un clopot de sticlă. Rezistă fără probleme până la 3 zile. dacă o puneți în frigider, aluatul se va întări.

Așadar, acestea fiind spuse, iată mai jos pașii necesari pregătirii rețetei:

Pasul 1

Pnetru partea de început, turnați laptele și romul peste stafide. Cu timpul, acestea se vor hidrata.

Pregătiți aluatul fraged și umplutura.

Pasul 2

Cerneți făina pentru a obține un aluat mai aerat.

Într-un bol, amestecați untul moale cu un vârf cuțit de sare și zahăr pudră.

Pasul 3

Pe rând, adăugați un ou și un gălbenuș și amestecați rapid până ce compoziția s-a omogenizat. Peste aceasta, puneți pasta de vanilie și smântâna acră.

 

Pasul 4

Încorporați făina. La început, amestecați cu o spatulă, apoi cu mâna. Frământați foarte puțin cu mâna până devine neted, astfel încât să nu se dezvolte glutenul.

Pasul 5

Puneți aluatul în frigider pentru o oră. În acest timp, pregătiți umplutura.

Amestecați brânza de vaci cu zahărul, păstaia de vanilie, coaja rasă de protocale și 3 ouă. Mixați până ce se omogenizează.

Dacă vă doriți o textură mai fină, puteți folosi un mixer vertical.

Pasul 6

Adăugați stafidele scurse și amestecați.

Pasul 7

Pentru asamblarea desrtului, tăiați în jumătate aluatul și întindeți-l pe mărimea tăvii.

Îl puteți muta direct cu hârtia în tavă sau vă puteți folosi de un sucitor.

Înțepați aluatul cu furculița pentru ca acesta să crească uniform.

Pasul 8

Peste aluat, presărați jumătate din cantitatea de griș.

Turnați crema de brânză cu stafide. Presărați și restul de griș, puneți al doilea blat și înțepați-l și pe acesta cu furculița.

Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 55 de minute sau până s-a rumenit ușor.

Lăsați-o să se răcească pentru 30 de minute în tavă, apoi scoateți-o cu grijă și lăsați-o la răcit.

Pasul 9

După ce s-a răcit complet, presărați zahăr pudră și tăiați plăcinta în cuburi.

Rețeta de plăcintă cu brânză dulce și aluat fraged este gata pentru a fi servită.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

prajitura-de-ciocolata-cu-pere-0
Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

6