Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru aluat:
Pentru umplutura de brânză și stafide:
Astăzi vă invităm să pregătiți cea mai gustoasă plăcintă cu brânză dulce și stafide!
Are un aluat fraged, blatul este crocant, iar umplutura cremoasă și gustoasă te vor îngâna să mai iei o bucată zdravănă. Este desrtul perfect pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu ceva delicios!
Mai jos găsiți câteva sfaturi pentru ca plăcinta cu brânză și aluat fraged să iasă perfectă:
Dacă rețeta vi se pare prea dulce sau dacă pur și simplu vă doriți să o modificați, puteți ajusta cantitatea de zahăr sau puteți folosi îndulcitor.
Dacă vă doriți ca rețeta să fie mai dietetică, puteți înlocui smântâna cu iaurt grecesc bine scurs.
Vă recomandăm să păstrați plăcinta cu brânză la temperatura camerei, într-o cutie închisă etanș sau sub un clopot de sticlă. Rezistă fără probleme până la 3 zile. dacă o puneți în frigider, aluatul se va întări.
Așadar, acestea fiind spuse, iată mai jos pașii necesari pregătirii rețetei:
Pnetru partea de început, turnați laptele și romul peste stafide. Cu timpul, acestea se vor hidrata.
Pregătiți aluatul fraged și umplutura.
Cerneți făina pentru a obține un aluat mai aerat.
Într-un bol, amestecați untul moale cu un vârf cuțit de sare și zahăr pudră.
Pe rând, adăugați un ou și un gălbenuș și amestecați rapid până ce compoziția s-a omogenizat. Peste aceasta, puneți pasta de vanilie și smântâna acră.
Încorporați făina. La început, amestecați cu o spatulă, apoi cu mâna. Frământați foarte puțin cu mâna până devine neted, astfel încât să nu se dezvolte glutenul.
Puneți aluatul în frigider pentru o oră. În acest timp, pregătiți umplutura.
Amestecați brânza de vaci cu zahărul, păstaia de vanilie, coaja rasă de protocale și 3 ouă. Mixați până ce se omogenizează.
Dacă vă doriți o textură mai fină, puteți folosi un mixer vertical.
Adăugați stafidele scurse și amestecați.
Pentru asamblarea desrtului, tăiați în jumătate aluatul și întindeți-l pe mărimea tăvii.
Îl puteți muta direct cu hârtia în tavă sau vă puteți folosi de un sucitor.
Înțepați aluatul cu furculița pentru ca acesta să crească uniform.
Peste aluat, presărați jumătate din cantitatea de griș.
Turnați crema de brânză cu stafide. Presărați și restul de griș, puneți al doilea blat și înțepați-l și pe acesta cu furculița.
Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 55 de minute sau până s-a rumenit ușor.
Lăsați-o să se răcească pentru 30 de minute în tavă, apoi scoateți-o cu grijă și lăsați-o la răcit.
După ce s-a răcit complet, presărați zahăr pudră și tăiați plăcinta în cuburi.
Rețeta de plăcintă cu brânză dulce și aluat fraged este gata pentru a fi servită.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!