Paste integrale cu tofu și vinete

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

De la primul ou în tigaie la rețete online de mare succes, autor de cărți și prezentator TV, Teo de la Teo`s Kitchen ne arată că pasiunea pentru arta culinară poate fi o șansă pentru oricine perseverează.

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste din grâu dur integrale All season Băneasa

Ingrediente

  • 320g paste integrale Băneasa
  • 2 linguri ulei
  • 1 vanață medie
  • 300g tofu (opțional puteți folosi tofu afumat)
  • Sare, piper, boia afumată, usturoi granulat
  • ceapă medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250g roșii
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Magia rețetei de Paste integrale cu tofu și vinete!

Alături de cubulețe de tofu și vinete, puteți adaugă și cubulețe de zucchini, boabe de năut sau porumb, ardei gras tăiat cubulețe sau rondele de morcovi.

Cu ce înlocuim tofu? Dacă nu ați încercat tofu până acum, va anunț că este delicios, mai ales varianta afumată. Îl puteți înlocui cu brânză halloumi, care rezistă foarte bine la temperature înalte și își păstrează formă, însă rețeta nu va mă fi vegană. Există în magazine și alte variante de brânză vegetală (de caju, de exemplu).

VEDETA REȚETEI

Eroina din bucătărie: Spaghetti integrale Băneasa 500g!

Pasul 1

Scurgem bine tofu din saramură și îl tamponam cu hârtie de bucătărie. Tăiem tofu și vinetele cubulețe de mărimi egale. Într-o tigaie încăpătoareîncingem uleiul și prajim cubulețele de vinete și tofu până sunt rumenite. Condimentam cu sare, piper, boia afumată, usturoi. Adăugăm ceapă tăiată peștișori, usturoiul tăiat fin sau trecut prin presăLăsăm totul la foc foarte mic, până fierbem pastele.

Pasul 2

Pentru paste, fierbem 3 litri de apăCând clocoteșteadăugăm o linguriță de sare și 320g paste. Le fierbem 8 minute sau timpul indicat pe ambalaj, în funcție de tipul de paste integrale Băneasa folosite.

Pasul 3

Luăm o cană din apa în care au fiert pastele și o turnam peste vinete. Punem și roșiileLăsăm  fiarbă 5-10 minute sau până linchidul scade la jumătate, la foc mare. Scurgem pastele și le adăugăm fierbinți peste sosAmestecăm, punem și pătrunjel tocat mărunt.

Vezi Imagini cu Rețeta