Desi vara ma indrept de obicei spre preparate care nu necesita gatire, mai ales in zilele caniculare, cina este momentul in care se lasa racoarea si parca-parca as porni plita. De obicei, cinele noastre de vara sunt usoare, rapide, cu ingredient putine si proaspete. O astfel de reteta perfecta pentru vara este reteta pe care vreau sa vi-o propun azi: SPAGHETTI RAPIDE CU USTUROI SI SPANAC.
Eu si usturoiul suntem mari prieteni! Una dintre retetele mele preferate este si va ramane pentru totdeauna Supa crema de usturoi. Asa ca, il folosesc cu mare incantare oricand am ocazia. Desigur, eu am pus in reteta aceasta 4-5 catei amri de usturoi, pe care i-am feliat, dar voi puteti folosi mai putin, in functie de preferinte. Spanacul poate fi baby spanac, ca si cel pe care l-am folosit eu, sau poate fi spanac oboisnuit, pe care il rupeti in bucati mai mici. Iar pastele? E musai-musai, cum spunem noi la Cluj, sa fie paste de greu dur.
De ce folosesc paste de grau dur de la Paste Baneasa?Mai intai ne ocupam de sos: intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul de masline si calim usturoiul, pana devine auriu, cca 1 minut la foc mic. Nu lasam usturoiul sa se rumeneasca pentru ca devine amar. Adaugam si spanacul si il sotam impreuna cu usturoiul 2-3 minute sau pana este moale.
Intre timp, punem la fiert 4 litri de apa. Cand apa fierbe, adaugam o lingurita de sare si spaghettele. Le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, astfel incat sa fie al dente. Scoatem spaghettele din apa cu ajutorul unui cleste si le punem in tigaie, peste spanac. Adaugam si ½ polonic din apa in care au fiert. Adaugam si parmesanul razuit. Punem totul pe foc 1-2 minute, la foc mare, pana parmesanul se topeste.
Spaghetti rapide cu usturoi si spanac este o reteta delicioasa, simpla, de vara, cu ingredient la indemana si foarte usor de preparat. Este atat pe gustul celor mari cat si pe gustul celor mici si, daca doriti si “un strop de carnita”, puteti praji cubulete de bacon alaturi de usturoi. Sa va fie de cel mai bine!