Salată de paste cu fructe de mare și spanac

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

…o sursă infinită de inspirație…

Pasiunea culinară a Cristinei de la Divă in Bucătărie se regăsește în multitudinea de rețete delicioase și atent pregătite, iar plăcerea ei de a găti ajunge și în farfuriile noastre!

Rețetă

Gata în

10 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 150g penne Băneasa grâu dur
  • 200g cocktail fructe de mare (conservate sau marinate)
  • 4 căței usturoi
  • 1/4 linguriță chili (sau jumătate ardei iute)
  • 70g baby spanac
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 lingură suc lămâie
  • 2 linguri vin alb
  • 1/2 linguriță muștar
  • 1 lingură cu vârf smântână groasă (creme fraiche)

Mod de preparare

Salată de paste cu fructe de mare sunt soluția pentru o cină foarte rapidă și gustoasă. Fructele de mare le aveam deja pregătite în conservă, așa că timpul de pregătire a fost insesizabil.

 

Pasul 1

Punem pastele la fiert în apă cu sare. În acest timp călim în ulei 2 căței usturoi tăiați în jumătate cu chili (dacă avem ardei iute proaspăt ar fi de preferat).

Pasul 2

Când usturoiul devine auriu îl scoatem și adaugă fructele de mare. Continuăm să călim 1 minut.

Pasul 3

Stingem cu suc de lămâie, vin și jumătate linguriță muștar.
Lăsăm pe foc fix 1 minut apoi luăm de pe aragaz și asezonăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Adăugăm 1 lingură cu vârf de smântână groasă (creme fraîche), restul de usturoi pisat și amestecăm.

Pasul 4

Scurgem pastele fierte al-dente (exact cât scrie pe cutie) și le amestecăm cu baby spanac și sosul cu fructe de mare.

Mâncăm imediat.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

DSC05807-2
Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

6

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

4