2 linguri ulei
1 cățel usturoi
1 lingură frunze de busuioc proaspăt - tocate
câteva frunze mici de busuioc pentru decor
1 lingură parmezan ras fin
1 lingură ( cu vârf) parmezan ras mare
sare
piper
Pentru dressing:
1 linguriță rasă muștar Dijon
2 lingurițe oțet balsamic
6 linguri ulei
sare
piper
1/2 linguriță oregano uscat
PREPARARE:
Pentru început pregătim dressing-ul amestecând intr-un borcănel (cu capac) toate ingredientele până obținem o compoziție omogenă.
Călim usturoiul tăiat în 2 sau 3 felii până devine auriu, apoi îl scoatem și îl aruncăm.
Tăiem roșiile cherry in jumătate, le stropim cu ulei, apoi le asezonăm cu sare, piper și oregano uscat. Le coacem în jur de 10 minute la 220°C, astfel încât să fie suficient de tari dar rumenite usor.
În acest timp în uleiul aromat călim ciupercile spălate foarte bine sub jet de apă și tăiate felii și punem pastele la fiert.
Pastele fierte le scurgem de apă, apoi le clătim cu apa rece. Le punem într-un castron impreună cu ciupercile, roșiile (păstrăm câteva pentru decorul final), frunzele de busuioc tocate, parmezanul ras fin, sare, piper și dressing. Amestecăm ușor, astfel încât să nu stricăm forma roșiilor, apoi decorăm cu restul de roșii păstrate, parmezan ras mare și frunze mici de busuioc.
Pur și simplu perfectă! Trebuie să o incercați!
Poftă bună!