Medie | 45 | FEL PRINCIPAL | Faina | Faina |
Pizza Caprese pe care o gatim impreuna azi este una dintre preferatele mele, o pizza rustica, simpla, pentru care nu e nevoie de prea multe pregatiri. Nu aveti nevoie de ingrediente spectaculoase, nici nu trebuie sa framantati foarte mult aluatul. Este nevoie insa de un sos de rosii foarte bun, pe care il puteti pregati in casa. Desigur ca va las reteta de sos pentru pizza mai jos, ce fel de intrebari sunt astea? Aveti nevoie si de o mozzarella foarte buna, mozzarella di buffala, din lapte de bivolita, adevarata mozzarella. Apoi de rosii bine coapte si de ierburi aromatice variate. Dar mai ales aveti nevoie de un aluat foarte bun pentru blat.
Ce e special la reteta de Pizza Caprese pe care o pregatim azi?Am folosit faina Delizia speciala pentru pizza! Faina Delizia este o faina proaspat aparuta pe piata, o faina de foarte buna calitate si intr-o gama variata, astfel incat se potriveste pentru orice preparat:
Delizia este brandul de faina pe care mamicile se pot baza oricand doresc sa gatesc pentru cei mici sau alaturi de ce mici. Fiind o gama foarte variata, gasiti o faina Delizia pentru orice pofta ar avea cei mici…sau cei mari, indiferent ca e “pofta de ceva dulce” sau “pofta de ceva sarat”. In plus, cand gatim in familie, gatitul devine amuzant! Ne facem amintiri frumoase impreuna (cred ca cele mai faine amintiri cu Luca sunt cele in care am gatit impreuna) si mai ales ne bucuram de o masa gustoasa, pregatita cu suflet, IMPREUNA. In gama Delizia gasiti si sortimentele de gris si pesmet.
Ce trebuie sa stii despre reteta de Pizza Caprese?
Pentru modul de preparare al retetei de Pizza Caprese, apasati cu incredere PLAY la reteta video
Ingrediente pentru sosul de pizza facut in casa:Calim ceapa pana devine translucida. Adaugam cateii de usturoi trecuti prin presa, amestecam bine si lasam pe foc cateva secunde, avand grija ca usturoiul sa nu se arda, pentru ca atunci devine amar. Punem rosiile uscate si ierburile aromatice si lasam pe foc 1 minut, amestecand des, ca ierburile aromatice sa isi elibereze aroma. Stingem totul cu vin si lasam cateva secunde pentru ca alcoolul din vin sa se evapore.
Adaugam pasta de tomate si apa, amestecam pana totul este omogen, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu 15 minute, amestecand din cand in cand.
Sosul pentru pizza facut in casa sta foarte bine la frigider cca o saptamana.