Retete de paste | Paste Baneasa

Pizza Caprese - Pizza Rustica

Medie 45 FEL PRINCIPAL Faina Faina

Pizza Caprese pe care o gatim impreuna azi este una dintre preferatele mele, o pizza rustica, simpla, pentru care nu e nevoie de prea multe pregatiri. Nu aveti nevoie de ingrediente spectaculoase, nici nu trebuie sa framantati foarte mult aluatul. Este nevoie insa de un sos de rosii foarte bun, pe care il puteti pregati in casa. Desigur ca va las reteta de sos pentru pizza mai jos, ce fel de intrebari sunt astea? Aveti nevoie si de o mozzarella foarte buna, mozzarella di buffala, din lapte de bivolita, adevarata mozzarella. Apoi de rosii bine coapte si de ierburi aromatice variate. Dar mai ales aveti nevoie de un aluat foarte bun pentru blat.

Ce e special la reteta de Pizza Caprese pe care o pregatim azi?

Am folosit faina Delizia speciala pentru pizza! Faina Delizia este o faina proaspat aparuta pe piata, o faina de foarte buna calitate si intr-o gama variata, astfel incat se potriveste pentru orice preparat:

  • faina Delizia 550 pentru pizza – perfecta pentru retetele de pizza, focaccia sau piadine
  • faina Delizia 000 pentru patisserie – pe care o puteti folosi la orice tip de aluat dulce, de la prajituri la muffins, de la clatite la chec
  • faina Delizia 000 pentru cozonac – prima faina din gama Delizia pe care am testat-o si care s-a comportat exceptional la framantat. Este o faina ideala pentru cozonac de orice fel, aluatul de briosa, panettone
  • faina Delizia 650 pentru brutarie – ideala pentru painea de casa, chifle, baghete si orice produse de brutarie pe care le pregatiti in casa pentru cei dragi

Delizia este brandul de faina pe care mamicile se pot baza oricand doresc sa gatesc pentru cei mici sau alaturi de ce mici. Fiind o gama foarte variata, gasiti o faina Delizia pentru orice pofta ar avea cei mici…sau cei mari, indiferent ca e “pofta de ceva dulce” sau “pofta de ceva sarat”. In plus, cand gatim in familie, gatitul devine amuzant! Ne facem amintiri frumoase impreuna (cred ca cele mai faine amintiri cu Luca sunt cele in care am gatit impreuna) si mai ales ne bucuram de o masa gustoasa, pregatita cu suflet, IMPREUNA. In gama Delizia gasiti si sortimentele de gris si pesmet.

Ce trebuie sa stii despre reteta de Pizza Caprese?

  • pregatim un aluat simplu, pentru care punem toate ingredientele in blender, nu e nevoie de o framantare suplimentara.
  • din cantitatile din reteta iese un blat de pizza perfect pentru 2-3 persoane, respectiv o pizza mare, de 35cm diametru
  • pizza se coace la temperatura foarte mare, 220-250°C sau in cuptorul foarte bine incins, daca aveti un cuptor pe gaz. Timpul de coacere variaza in functie de cat de crocant va place blatul si cat de rumenita va place pizza.
Ingrediente pentru o Pizza Caprese:
  • 200g faina Delizia 550 pentru pizza
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • o lingura ulei de masline
  • 120ml apa calduta
  • faina de malai pentru pudrat tava
  • sos de rosii
  • mozzarella
  • rosii cherry
  • ierburi aromatice (oregano, busuioc, cimbru, rozmarin, salvie)
  • sare si piper
  • busuioc proaspat

Pentru modul de preparare al retetei de Pizza Caprese, apasati cu incredere PLAY la reteta video

Ingrediente pentru sosul de pizza facut in casa:

  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa alba tocata foarte fin
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri rosii uscate taiate marunt
  • 2 lingurite oregano uscat
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri busuioc uscat
  • o lingura pesto de busuioc
  • 60ml vin alb
  • 150ml pasta de tomate concentrata
  • 250ml apa
  • sare si piper dupa gust

Calim ceapa pana devine translucida. Adaugam cateii de usturoi trecuti prin presa, amestecam bine si lasam pe foc cateva secunde, avand grija ca usturoiul sa nu se arda, pentru ca atunci devine amar. Punem rosiile uscate si ierburile aromatice si lasam pe foc 1 minut, amestecand des, ca ierburile aromatice sa isi elibereze aroma. Stingem totul cu vin si lasam cateva secunde pentru ca alcoolul din vin sa se evapore.

Adaugam pasta de tomate si apa, amestecam pana totul este omogen, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu 15 minute, amestecand din cand in cand.

Sosul pentru pizza facut in casa sta foarte bine la frigider cca o saptamana.

Reteta de la: Teo's kitchen
^