Pastele cu ton si pesto de broccoli sunt nu doar ceva rapid de pregatit pentru cina, dar reprezinta si sursa de energie dupa o zi lunga in care ajungi “stors” de la servici. Ce iti poti dori mai mult decat o masa rapida si gustoasa? In maxim 20 minute te poti aseza la masa… ?
INGREDIENTE:
200 g paste tip farfale
4 linguri parmezan ras
170 g ton bucati – in ulei sau in suc propriu
2 linguri masline (kalamata si masline verzi)
Pentru pesto de broccoli:
120 g broccoli
2 linguri muguri de pin
2 linguri suc lamaie
putina coaja rasa lamaie
2 linguri parmezan ras
50 ml ulei de masline (poate fi picant)
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Punem la fiert buchetelele de broccoli in apa cu sare, moment in care punem la fiert si apa cu sare pentru paste.
Broccoli il fierbem doar 3 minute, apoi il scurgem si il punem impreuna cu uleiul, sucul de lamaie, 2 linguri parmezan, muguri de pin, coaja rasa de lamaie (cat prindem intre 2 degete), sare si piper intr-un mixer sau in robot si mixam pana obtinem o crema fina.
Pastele fierte conform instructiunilor de pe pachet le scurgem, le clatim cu apa rece, apoi le amestecam usor cu pesto.
Adaugam tonul, maslinele si 2 linguri parmezan ras si omogenizam compozitia.
Punem paste in farfurii si decoram cu restul de parmezan, apoi putem manca.
Pofta buna!