Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste cu legume coapte în cuptor și aromă de salvie
Astăzi vă arătăm o reţetă simplă, foarte aromată şi deosebit de savuroasă: paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie. Bonus, reţeta este şi vegană sau de post, cum vreţi să îi spuneţi.
Cred că reţetele de paste sunt printre cele mai căutate şi cele mai iubite reţete. Pastele se fac uşor şi rapid, sunt foarte gustoase şi săţioase. În plus, ombinaţiile pe care le poţi face cu paste sunt nesfârşite, doar imaginaţia noastră este limita. Bine, poate şi cămara sau frigiderul.
Întotdeauna, spre sfârşitul iernii simt că nu mai am răbdare, parcă am din ce în ce mai multă nevoie de arome şi culori atât în viaţă, cât şi în farfurie. Cel puţin culorile din farfurie le mai pot manipula, aşa că de dorul anotimpurilor mai călduroase, am strâns laolaltă o mulţime de legume, care mai de care mai frumos colorată.
Le-am aliniat în tavă, le-am stropit cu sare grunjoasă, ulei de măsline şi oţet balsamic şi le-am băgat la cuptor lăsându-le să se împrietenească unele cu altele pe îndelete.
Cu toate că sunt psște de calitate superioară, veţi avea și voi aceeaşi surpriză că şi mine în magazine, constatând că nu sunt deloc mai scumpe decât alte tipuri de paste, dimpotrivă au un preţ foarte accesibil.
Vă recomand să le căutați la raft şi să le alegeţi, mai ales dacă sunteţi amatori de paste italiene autentice, ca la restaurant.
VEDETA REȚETEI
Cât timp au stat legumele la cuptor, eu am pus pastele la fiert. Aprindeţi cuptorul la 180 de grade. Spălaţi şi tăiați legumele în bucăţi potrivit de mari şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presăraţi sare, apoi stropiţi legumele cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi băgaţi tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când legumele sunt coapte, moi, uşor rumenite.
Cu 15-20 de minute înainte să fie gata legumele, puneţi apa la fiert împreună cu sarea. Când apa dă în clocot, turnaţi pastele şi fierbeţi aşa cum scrie pe pachet (8 minute).
După expirarea timpului, scurgeţi pastele (nu le clătiţi!!!).
Într-o tigaie, încingeţi uleiul de măsline împreună cu frunzele de salvie, apoi răsturnaţi pastele fierte şi amestecaţi pentru ca uleiul aromat să îmbrace toate pastele. Adăugaţi legumele coapte în tigaie şi amestecaţi.
Serviţi imediat.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!