Retete de paste | Paste Baneasa

Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie

Medie 40 FEL PRINCIPAL Paste Scurte Paste din grau dur

Dragii mei, astăzi vă arăt o reţetă simplă, foarte aromată şi deosebit de savuroasă: paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie. Bonus, reţeta este şi vegană sau de post, cum vreţi să îi spuneţi.

Cred că reţetele de paste sunt printre cele mai căutate şi cele mai iubite reţete. Nu doar aici, pe Bucate Aromate, ci în general. Pastele se fac uşor şi rapid, sunt foarte gustoase şi săţioase. În plus, combinaţiile pe care le poţi face cu paste sunt nesfârşite, doar imaginaţia noastră este limita. Bine, poate şi cămara sau frigiderul

Întotdeauna spre sfârşitul iernii simt că nu mai am răbdare, parcă am din ce în ce mai multă nevoie de arome şi culori atât în viaţă, cât şi în farfurie. Cel puţin culorile din farfurie le mai pot manipula, aşa că de dorul anotimpurilor mai călduroase, am strâns laolaltă o mulţime de legume, care mai de care mai frumos colorată. Le-am aliniat în tavă, le-am stropit cu sare grunjoasă, ulei de măsline şi oţet balsamic şi le-am băgat la cuptor lăsându-le să se împrietenească unele cu altele pe îndelete.

După cum vedeţi în poza de mai sus, am folosit: ardei gras de diferite culori, câteva ghebe congelate, dovlecel, roşii cherry în 2 culori, broccoli şi câteva beţe de sparanghel. Am aruncat ici, colo şi vreo 3 căţei de usturoi, dar şi câteva frunze de salvie. Să vă spun cum mirosea în bucătăria mea când toate acestea au început să îşi dezvolte aromele?

Cât timp au stat legumele la cuptor, eu am pus pastele la fiert. Am folosit pentru reţeta de azi paste marca Antonio di Vaio. Sunt pregătite după o reţetă specială, avand in compozitie grâu dur, ceea ce le asigură o textură ideală care se păstrează şi după fierbere, o frumoasă culoare aurie şi un gust excelent.

Cu toate că sunt paste de calitate superioară, veţi avea si voi aceeaşi surpriză ca şi mine în magazine, constatând că nu sunt deloc mai scumpe decât alte tipuri de paste, dimpotrivă au un preţ foarte accesibil. Vă recomand să le căutați la raft şi să le alegeţi, mai ales dacă sunteţi amatori de paste italiene autentice, ca la restaurant.

Eu am folosit la reţeta de azi fusilli, pastele spiralate pe care le cunoaşte toată lumea. Sunt perfecte pentru genul ăsta de reţetă, în care sosul nu este foarte bogat, ci este format din oţetul balsamic, sucurile lăsate de legumele coapte şi uleiul de măsline extravirgin aromat cu frunze de salvie. Aveţi grijă doar să le fierbeţi conform instructiunilor de pe pachet, adică exact 8 minute şi bucuraţi-vă apoi de aromele intense date de legumele rumenite în cuptor, combinate cu textura “al dente” a pastelor din grâu dur.

Ingrediente legume coapte în cuptor 2-3 ardei graşi de preferat de culori diferite 1 dovlecel o mână de ciuperci un broccoli mic 200 g roşii cherry, de preferat diferit colorate 4-5 tulpini de sparanghel 3 căţei de usturoi câteva frunze de salvie sare după gust 2-3 linguri de oţet balsamic 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin paste 2 litri de apă 200 g paste Antonio di Vaio (de preferat fusilli) ½ de linguriţă de sare sosul 50 ml ulei de măsline 5-6 frunze proaspete de salvie Mod de preparare Aprindeţi cuptorul la 180 de grade. Spalaţi şi tăiati legumele în bucăţi potrivit de mari şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presăraţi sare, apoi stropiţi legumele cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi băgaţi tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când legumele sunt coapte, moi, uşor rumenite. Cu 15-20 de minute înainte să fie gata legumele, puneţi apa la fiert împreună cu sarea. Când apa dă în clocot, turnaţi pastele şi fierbeţi aşa cum scrie pe pachet (8 minute). După expirarea timpului, scurgeţi pastele (nu le clătiţi!!!) Într-o tigaie, încingeţi uleiul de măsline împreună cu frunzele de salvie, apoi răsturnaţi pastele fierte şi amestecaţi pentru ca uleiul aromat să îmbrace toate pastele. Adăugaţi legumele coapte în tigaie şi amestecaţi. Serviţi imediat.
Reteta de la: Bucate aromate
^