Paste cu legume coapte în cuptor și aromă de salvie

Autor rețeță:
Bucate Aromate

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • Legume coapte în cuptor
  • 2-3 ardei graşi de preferat de culori diferite
  • 1 dovlecel o mână de ciuperci
  • Un broccoli mic
  • 200g roşii cherry, de preferat diferit colorate
  • 4-5 tulpini de sparanghel
  • 3 căţei de usturoi
  • Câteva frunze de salvie
  • Sare după gust
  • 2-3 linguri de oţet balsamic
  • 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 200g fusilli Antonio di Vaio
  • ½ de linguriţă de sare sosul
  • 50ml ulei de măsline
  • 5-6 frunze proaspete de salvie

Mod de preparare

Astăzi vă arătăm o reţetă simplă, foarte aromată şi deosebit de savuroasă: paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie. Bonus, reţeta este şi vegană sau de post, cum vreţi să îi spuneţi.

Cred că reţetele de paste sunt printre cele mai căutate şi cele mai iubite reţete. Pastele se fac uşor şi rapid, sunt foarte gustoase şi săţioase. În plus,  ombinaţiile pe care le poţi face cu paste sunt nesfârşite, doar imaginaţia noastră este limita. Bine, poate şi cămara sau frigiderul.

Întotdeauna, spre sfârşitul iernii simt că nu mai am răbdare, parcă am din ce în ce mai multă nevoie de arome şi culori atât în viaţă, cât şi în farfurie. Cel puţin culorile din farfurie le mai pot manipula, aşa că de dorul anotimpurilor mai călduroase, am strâns laolaltă o mulţime de legume, care mai de care mai frumos colorată.

Le-am aliniat în tavă, le-am stropit cu sare grunjoasă, ulei de măsline şi oţet balsamic şi le-am băgat la cuptor lăsându-le să se împrietenească unele cu altele pe îndelete.

Cu toate că sunt psște de calitate superioară, veţi avea și voi aceeaşi surpriză că şi mine în magazine, constatând că nu sunt deloc mai scumpe decât alte tipuri de paste, dimpotrivă au un preţ foarte accesibil.

Vă recomand să le căutați la raft şi să le alegeţi, mai ales dacă sunteţi amatori de paste italiene autentice, ca la restaurant.

Pasul 1

Cât timp au stat legumele la cuptor, eu am pus pastele la fiert. Aprindeţi cuptorul la 180 de grade. Spălaţi şi tăiați legumele în bucăţi potrivit de mari şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Presăraţi sare, apoi stropiţi legumele cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi băgaţi tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când legumele sunt coapte, moi, uşor rumenite.

Pasul 2

Cu 15-20 de minute înainte să fie gata legumele, puneţi apa la fiert împreună cu sarea. Când apa dă în clocot, turnaţi pastele şi fierbeţi aşa cum scrie pe pachet (8 minute).

După expirarea timpului, scurgeţi pastele (nu le clătiţi!!!).

Într-o tigaie, încingeţi uleiul de măsline împreună cu frunzele de salvie, apoi răsturnaţi pastele fierte şi amestecaţi pentru ca uleiul aromat să îmbrace toate pastele. Adăugaţi legumele coapte în tigaie şi amestecaţi.

Serviţi imediat.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

pbs-salata-caprese-0142
Rețetă

Gata în

10 min.

Porții

2

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

4

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

4