Osso Bucco cu paste

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 1 ceapă mare tocat amarunt
  • 1 morcov lung și subțire tocat mărunt sau ras
  • 1 tulpină apio tocată mărunt
  • 2 căței usturoi
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 200ml vin alb
  • 300ml supă concentrată de vită/pui
  • 100g făină
  • Sare
  • Piper
  • Pătrunjel verde
  • 400g penne rigate grâu dur Băneasa

Mod de preparare

Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă – Osso Bucco cu paste!

Pasul 1

Bucățile de carne le tăvălim prin făină, apoi le prăjim la foc mic pe ambele părți.

Pasul 2

Scoatem bucățile de carne, rezidurile lăsate de aceasa și topim în uleiul rămas 30 g unt. Călim în acestea ceapa tocată mărunt și morcovul.

Când acestea s-au înmuiat, adăugăm apio și coajă de lămâie și amestecăm până se omogenizează compoziția.

Pasul 3

Punem la loc bucățile de carne, turnăm vinul și supă, adăugăm cățeii de usturoi tăiați pe verticală, sare și piper și lăsăm la foc foarte mic, cu capac, în jur de 90 minute, având grijă să întoarcem carnea din când în când.

Pasul 4

Când ne apropiem de final (sosul începe să capete consistență) punem pastele la fiert.

Punem o bucată de osso-bucco în farfurie, adăugăm paste, turnăm sos peste acestea, apoi presărăm puțin pătrunjel verde.

Foarte bun!!!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

paste-cu-sos-roz-si-ciuperci-AdV-V
Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

3

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

2