Redusa | 30 | FEL PRINCIPAL | Paste Scurte | Paste din grau dur |
Anul acesta se implinesc 11 ani de la vizita de 4 luni in America. Sincer? A fost cea mai faina excursie si cea mai faina perioada din viata mea! Mereu imi aduc aminte cu nostalgie de timpul petrecut in California, de cat de mult mi-a placut sa am oceanul la picioare in fiecare zi, de cafenelele boeme si mai ales de toate descoperirile culinare pe care le-am facut! Am descoperit mancarea Mexicana, Guacamole, Cheesecake-ul, Tarta cu lamaie si bezea, Banana bread, Pumpkin pie si, bineinteles, Mac and Cheese sau paste cu branza in stil American.
Asa cum pentru noi, in Ardeal, Taiteii cu branza de burduf si slaninuta (click pentru a vedea reteta de taitei cu branza a la Buni Sia) sunt emblematici, la fel e si reteta de Mac and Cheese pentru americani. Ii fac in diverse combinatii si cu diverse ingrediente, dar doua lucruri sunt sfinte: sosul TREBUIE sa fie cremos si sosul TREBUIE sa contina branza Cheddar.
Branza cheddar este probabil una dintre cele mai renumite branzeturi englezesti din lume. Se produce din lapte de vaca si are o aroma specifica, a carei intensitate variaza in functie de gradul de maturare al branzei dar si de proveninenta ei. Si culoarea difera de la albul natural al cascavalului cu care suntem noi obisnuiti si pana la galben intens, spre portocaliu. In reteta de Mac and cheese se foloseste cheddar-ul portocaliu, cremos, care e usor de dat pe razatoare si are o aroma absolut delicioasa!
La capitolul paste, am ales sa folosesc pentru reteta de Mac and cheese fusilli din grau dur de la Paste Baneasa, pentru ca forma lor este perfecta in astfel de retete cu sos cremos: fusilli retin sosul si branza Cheddar “intra” in toaaaaate spiralele!
Reteta de Mac and cheese este o reteta care se pregateste rapid, fiind ideala pentru zilele in care nu aveti prea mult timp pentru a sta in bucatarie. Va fi o reteta indragita de copii, Luca de exemplu a fost extaziat si a cerut chiar supliment!