INGREDIENTE:
120 g unt
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
4 oua
3 linguri suc lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie
200 g faina Baneasa – cu agent de crestere
80 g mac
Pentru topping:
120 g zahar pudra
1 lingura limoncello
1 lingura apa fierbinte
PREPARARE:
Mixam untul cu jumatate din cantitatea de zahar si galbenusuri.
Adaugam albusul batut spuma tare cu restul de zahar si zahar vanilat si amestecam usor, de jos in sus.
Incorporam faina amesetcata cu seminte de mac, apoi adaugam coaja rasa si sucul de lamaie.
Punem aluatul in forma de chec tapetata cu hartie de copt (sau ulei si faina) si il coacem in cupotorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.
Lasam checul sa se raceasca pe un gratar si pregatim glazura: amestecam intr-un bol zaharul pudra cu apa fierbinte si limoncello. Ungem checul cu glazura, asteptam sa se intareasca, apoi putem felia.
Sa aveti pofta!