Arancini sau chiftelute de orez este o reteta perfecta pentru masa de Revelion! Arancini sunt crocante la exterior si cremoase in interior. Au chiar si o mica surpriza: un miez super-cremos din branza! Reteta de Arancini sau chiftelute de orez se pregateste foarte usor in varianta pe care vi-o prezint eu azi.
In mod traditional, Arancini se pregatesc din risotto. O data pregatit, risotto se lasa la racit, apoi se modeleaza chiftelutele, se dau prin pesmet si se prajesc in baie de ulei. Numele lor – “arancini” – inseamna “portocale mici” si se refera la forma si culoarea finala a chitelutelor de orez.
Noi pregatim azi o varinta rapida de Arancini: nu facem un risotto propriu-zis, ci un amestec de orez, branza si condimente. Astfel, scurtam semnificativ timpul de preparare, iar rezultatul este delicios! Pentru o crusta ultra-mega crocanta, folosim pesmetul Panko de la Paste Baneasa.
Ce trebuie sa stii despre pesmetul Panko:Fierbem orezul in apa cu putina sare, dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi il scurgem foarte bine, fara a-l clati cu apa. Punem orezul intr-un bol si il amestecam cu 2 oua, parmesanul, condimentele. Lucram cu mainile ude: luam din compozitie, apasam bine orezul pentru a sta legat, il aplatizam, punem cate un cubulet de branza, apoi modelam chiftelutele. Dam fiecare chifteluta de orez prin oua batut, apoi prin panko, astfel incat sa faca o crusta uniforma.
O data trecute prin panko, lasam chiftelutele de orez sa se odiheasca o jumatate de ora. Le prajim in baie de ulei pana sunt frumos rumenite. Le scoatem pe hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
Arancini sunt gata si abia asteapta sa ajunga pe masa voastra! V-am spus ca se pregatesc usor, nu? Panko de la Paste Baneasa, in cutie albastra ca sa fie usor de recunoscut, il gasiti in rafturile hypermarket-urilor si va promit ca veti fi super-incantate de crusta crocanta si super-aurie pe care o obtineti cu ajutorul lui