Moara Băneasa este echipată cu tehnologie de morărit de ultimă generație provenită de la liderul mondial în utilaje pentru industria alimentară – BUHLER (Elveția). Moara dispune de echipamente performante de sortare a diverselor tipuri de griș, de granulozități diferite, având astfel posibilitatea de a produce diferite tipuri de faina: faina pentru patiserie, faina pentru brutarie, faina pentru pizza, faina pentru cozonac, faina alba superioara, dar si cea mai bună făină pentru paste făinoase.
Procesul tehnologic închis, complet automatizat și asistat de computer, precum și politica strictă de selectare a furnizorilor și a cerealelor folosite ca materie primă, garantează cel mai înalt grad de calitate și siguranță alimentară.
Laboratorul este dotat, pe lângă echipamentul uzual, cu dispozitive performante, care ne permit să ne aliniem la standardele europene: Chopin Alveograph pentru determinarea proprietăților reologice ale aluatului; Chopin, moara pilot pentru procurarea rapidă de făină de grâu de la sonde; farinograful Brabender, care oferă indicații suplimentare privind reologia aluatului, și echipamentele pentru determinarea activității amilazice prin determinarea “indicelui de cădere” .