CorporateDESPRE NOI

Băneasa este unul dintre cele mai apreciate nume în domeniul morăritului și producției de paste făinoase, cu o istorie de peste 3 decenii. De mai bine de 15 ani suntem lideri pe piața românească a pastelor făinoase, fabrica Băneasa fiind cel mai mare și mai modern producător de paste din România și întreaga zonă a Balcanilor. Cu o capacitate de producție anuală instalată de peste 25.000 tone de paste, Băneasa se numără și printre cele mai puternice fabrici din întreaga Europa Centrală și de Est.

Strategia Băneasa are ca puncte forte calitatea produselor, dublată de preţuri competitive şi parteneriate strategice cu clienții și furnizorii, precum și o îmbunătățire continuă a proceselor de management. Dezvoltarea și implementarea permanentă a celor mai moderne sisteme integrate de calitate și siguranță alimentară ocupă un rol central în atingerea obiectivelor noastre strategice.

MOARA BĂNEASA

Moara Băneasa este echipată cu tehnologie de morărit de ultimă generație provenită de la liderul mondial în utilaje pentru industria alimentară – BUHLER (Elveția). Moara dispune de echipamente performante de sortare a diverselor tipuri de griș, de granulozități diferite, având astfel posibilitatea de a produce cea mai bună făină pentru paste făinoase.

Procesul tehnologic închis, complet automatizat și asistat de computer, precum și politica strictă de selectare a furnizorilor și a cerealelor folosite ca materie primă, garantează cel mai înalt grad de calitate și siguranță alimentară.

Laboratorul este dotat, pe lângă echipamentul uzual, cu dispozitive performante, care ne permit să ne aliniem la standardele europene: Chopin Alveograph pentru determinarea proprietăților reologice ale aluatului; Chopin, moara pilot pentru procurarea rapidă de făină de grâu de la sonde; farinograful Brabender, care oferă indicații suplimentare privind reologia aluatului, și echipamentele pentru determinarea activității amilazice prin determinarea “indicelui de cădere” .

Moara Băneasa a trecut de asemenea cu succes toate testele necesare pentru obţinerea certificărilor pentru produse ecologice. Moara ecologică a fost certificată de ECOCERT (cod ROECO-007), prin certificatul nr. 7288RO1200Z1r emis la 04.12.2012.

TEHNOLOGIE

Unul din secretele calităţii pastelor Băneasa este tehnologia de ultimă generație cu care sunt produse, furnizată de liderii BUHLER (Elveția) și PAVAN (Italia).

DE CE SUNT PASTELE BĂNEASA ATÂT DE SPECIALE?

  • Folosim un sistem de uscare la temperaturi ridicate pentru a distruge toate microorganismele patogene și a influența pozitiv caracteristicile pastelor la fierbere: pastele nu se lipesc și nu se sparg, își mențin formele inițiale și culoarea luminoasă, un gust proaspăt, plăcut și o aderență bună la sos, fără să schimbe culoarea apei în momentul de fierbere.
  • Utilizăm cea mai bună făină – ea conferă pastelor o culoare plăcută, care te inspiră, și un comportament mai bun la fierbere.
  • Folosim instalații și proceduri speciale pentru producerea pastelor cu ou. Pregătim cu atenţie melanjul de ouă cu ajutorul echipamentelor noastre unice în regiune.
  • Achiziționăm materia primă conform unor proceduri stricte, realizăm teste pentru fiecare lot primit în laboratorul nostru complet echipat și performăm audituri periodice la instalațiile de producție ale furnizorilor noștri, totul pentru a ne asigura că dezvoltăm o calitate la superlativ.
Da, credem în implicare și dedicare 100%.

Pastele făinoase Băneasa prind astfel viață în noua unitate din București, cu cea mai mare capacitate de producție din Balcani și, probabil, din întreaga Europă Centrală și de Est.

Suntem singura fabrică din regiune capabilă să producă toate tipurile de paste, cu și fără ouă: paste scurte, lungi, cuiburi, tradiționale (homemade), tricolore, paste cu forme speciale pentru copii, farfale, lasagna, etc.

Ne pregătim să dăm formă experiențelor de viață moderne, de calitate!

EXPORT & LOGISTICĂ

Nu e ușor să fii mereu primul, dar toate eforturile sunt răsplătite! Avem bucuria să spunem că suntem lideri în paste făinoase și făină de grâu pe piața românească și pe cea din Republica Moldova și, totodată, într-o rapidă creștere pe piețele din Bulgaria și Serbia.

Prezența noastră în Europa este în continuă expansiune, direct sau prin intermediul partenerilor noștri din retail și distribuție. Produsele noastre sunt comercializate în țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Spania, Marea Britanie, Grecia, Cipru, Republica Moldova și lista crește continuu. Livrăm, de asemenea, foarte multe produse în peste 20 de țări de pe continentul african și vom continua să căutăm parteneri puternici în întreaga lume.

Ne exprimăm cu curaj valoarea și calitatea!
Misiunea noastră este să inspirăm oamenii, să facem ceva mai mult decât paste sau făină, să creăm un univers de experiențe!

Băneasa lucrează în prezent cu toate marile lanțuri internaționale de retail, fiind singurul producător de paste și făină care acoperă în întregime acest canal de distribuție în România, Moldova şi Bulgaria. Ne mândrim foarte mult cu soliditatea parteneriatelor noastre strategice și ne preocupăm continuu de consolidarea acestora.

În total, numărăm în rândul lanțurilor de retail internaționale și a distribuitorilor mari peste 30 de parteneri pentru dezvoltarea de proiecte de private label, oferind un pachet complet de servicii care includ consultanță pentru optimizarea sortimentației, definirea strategiilor de private label, design de ambalaj, producție, logistică și un proces eficient de follow-up.

Suntem o echipă preocupată continuu de îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite şi ne dedicăm consolidării loialității clienților nostri, prin satisfacerea celor mai diverse nevoi ale acestora. Pentru clienții noștri colaborarea cu Băneasa înseamnă diversitate și inovație, simplificarea procedurilor de cumpărare, încredere și flexibilitate, garantarea calității și a siguranței alimentare și servicii logistice optimizate. Asigurăm clienților noștri disponibilitatea stocurilor, livrarea rapidă a comenzilor, produse de calitate superioară și servicii profesioniste.

De asemenea, oferim consumatorilor noștri cele mai bune soluții posibile pentru fiecare masă, în termeni de funcționalitate, sănătate, ușurință și plăcere de preparare, inovând continuu, conform cerinţelor pieţei.

Credem cu tărie în forța parteneriatului, a legăturilor dintre oameni!

CERTIFICARI

CALITATEA PRODUSELOR BĂNEASA

PASTELE ȘI FĂINA BĂNEASA – GUSTUL CARE TE INSPIRĂ!

Secretul gustului pastelor Băneasa este reprezentat de cea mai bună făină, selectată cu grijă de către specialiștii noștri. Pentru că ținem nespus de mult la calitate, toți furnizorii noștri sunt selectați cu atenție pe baza unor specificații și proceduri clare, fiecare lot de materie primă fiind supus analizelor de laborator.

Ingredientele, mai apoi pasiunea pentru gust, sunt sursa de inspirație a tuturor: învățăm continuu să descoperim bunătatea și prospețimea naturii, bucuriile și experiențele pe care oamenii le trăiesc și ni le împărtășesc, experiențe inspirate din gustul și formele pastelor noastre. Gustul produselor noastre este proaspăt, natural, intens. Opțiunea noastră este fermă pentru autentic, natural, sănătos, cu bun-gust în toate produsele și experiențele pe care le generăm. Nu poți să inspiri oamenii fără aceste calități.

PASTELE CU OU

Pastele cu ou reprezintă o tradiție în Europa, în special în Italia și în țările estice și central europene. Tradiția este menținută și astăzi, ouăle fiind utilizate nu numai pentru a da deliciu pastelor și a le îmbogăți cu elemente nutritive, dar și pentru că au un rol important în compoziția aluatului, făcându-l elastic și rezistent în același timp. Pastele cu ou Băneasa sunt rezultatul unei rețete unice, dezvoltată în timp de cercetătorii noștri împreună cu consumatorii, folosind numai ingrediente de cea mai bună calitate, achiziționate de la cei mai buni furnizori europeni.

Pentru că oul este un ingredient delicat, producerea de paste făinoase cu ouă devine un proces extrem de sensibil, care necesită multă atenție. Din acest considerent, în fabrica Băneasa, folosim instalații și proceduri speciale de lucru, pregătind aluatul cu ajutorul celor mai moderne și mai sigure echipamente din regiune.

CERTIFICĂRI

Atenția deosebită pe care o acordăm calității produselor și satisfacerii nevoilor clienților noștri ne determină să dezvoltăm și să implementăm permanent cele mai moderne sisteme de calitate și management al siguranței alimentare.

Atât Moara Băneasa cât și Fabrica de Paste Băneasa dețin în prezent certificările ISO 9000, ISO 22000, HACCP și certificarea FSSC 22000: 2010. Astfel reușim să asigurăm trasabilitatea totală a produselor fabricate de noi respectând la cel mai înalt nivel legislația europeană.

Echipa de Cercetare-Dezvoltare lucrează îndeaproape cu departamentele de Marketing și Vânzări, împreună găsind zi de zi soluții pentru devoltarea noastră, pentru depășirea așteptărilor clienților noștri, în mod constant, prin:

  • Procesele flexibile de producție care ne permit să ne adaptăm rețetele în funcție de cerințele clienților noștri
  • Controlul deplin al procesului de producție, cu monitorizarea strictă a zonelor critice
  • Cel mai performant LABORATOR din industria noastră, acreditat RENAR conform EN ISO CEI 17 025

BRANDURI

Portofoliul nostru acoperă o gamă completă de paste făinoase (paste cu ou, paste simple, lungi, scurte, specialități, etc.) și produse de morărit (făină, mălai, griş, pesmet), precum și câteva categorii de produse complementare – sosuri pentru paste.^