Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru blat:
Pentru cremă:
Pentru decor:
Un tort senzațional pentru zile speciale, cu blat cu mac și o cremă de frișcă aromată cu lichior de ouă.
VEDETA REȚETEI
Pentru început pregătim blatul.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixam gălbenușurile cu 80 g zahăr, zahăr vanilat și 4 linguri lapte până devin că o cremă.
Incorporam făina amestecată cu praf de copt și mac.
Batem albușurile cu restul de zahăr până devin o spumă tare. Jumătate din cantatea de albușuri bătute spumă o folosim pentru a fluidiza compoziția aluatului, apoi cealaltă jumătate o incorporam amestecând ușor de jos în sus.
Turnam aluatul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt pe fund, iar pereții cu ulei și făină.
Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35 minute (până trece testul cu scobitoarea). Îl scoatem apoi din tavă și îl lăsăm pe un grătar să se răcească.
Cât timp se răcește blatul pregătim crema. Batem frișcă cu zahăr pudra până devine tare, apoi adăugăm lichiorul de ouă și amestecăm până se omogenizează. În acest moment tăiem blatul astfel încât să obținem 3 blaturi de înălțime relativ egală. Punem primul blat pe platou, apoi tăiem 2/3 din fructele din compot în cuburi.
Dizolvăm gelatină în 50 ml frișcă lichidă și 1 lingură din compoziția de mai sus. O topim la baine-marie, adăugăm în acest timp încă o lingură din frișcă cu lichior, apoi turnam peste cantitatea de crema și amestecăm cu viteză . Întindem rapid crema peste primul blat, presăram jumătate din mandarinele tăiate cuburi.
Punem al doilea blat, apoi crema și fructele și acoperim cu ultimul blat.
Pentru decor realizăm din marțipan o foaie cu diametrul de 24 cm. Ungem blatul superior cu gem și punem foia de marțipan (se va lipi ușor). Batem frișcă cu zahăr pudra până devine tare, apoi realizăm decorul tortului după inspirație (și talent) folosind restul de mandarine și semințe de mac.
Super delicios!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!