Tort cu mac, frișcă și mandarine

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

…o sursă infinită de inspirație…

Pasiunea culinară a Cristinei de la Divă in Bucătărie se regăsește în multitudinea de rețete delicioase și atent pregătite, iar plăcerea ei de a găti ajunge și în farfuriile noastre!

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

10

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru blat:

  • (blat cu diamtrul de 24 cm)
  • 3 ouă
  • 120g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 4 linguri lapte
  • 100g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 25g amidon
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 100g semințe de mac

 

Pentru cremă:

  • 450ml frișcă lichidă
  • 4 linguri zahăr pudra
  • 100ml lichior de ouă
  • 14g gelatină praf
  • 1 conservă mică compot mandarine

 

Pentru decor:

  • 150g marțipan
  • 2 linguri gem caise
  • 250ml frișcă lichidă
  • 1/3 fructe din compotul de mandarine de mai sus
  • semințe de mac

Mod de preparare

Un tort senzațional pentru zile speciale, cu blat cu mac și o cremă de frișcă aromată cu lichior de ouă.

Pasul 1

Pentru început pregătim blatul.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixam gălbenușurile cu 80 g zahăr, zahăr vanilat și 4 linguri lapte până devin că o cremă.

Pasul 2

Incorporam făina amestecată cu praf de copt și mac.

Pasul 3

Batem albușurile cu restul de zahăr până devin o spumă tare. Jumătate din cantatea de albușuri bătute spumă o folosim pentru a fluidiza compoziția aluatului, apoi cealaltă jumătate o incorporam amestecând ușor de jos în sus.
Turnam aluatul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt pe fund, iar pereții cu ulei și făină.

Pasul 4

Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 35 minute (până trece testul cu scobitoarea). Îl scoatem apoi din tavă și îl lăsăm pe un grătar să se răcească.

Pasul 5

Cât timp se răcește blatul pregătim crema. Batem frișcă cu zahăr pudra până devine tare, apoi adăugăm lichiorul de ouă și amestecăm până se omogenizează. În acest moment tăiem blatul astfel încât să obținem 3 blaturi de înălțime relativ egală. Punem primul blat pe platou, apoi tăiem 2/3 din fructele din compot în cuburi.

Pasul 6

Dizolvăm gelatină în 50 ml frișcă lichidă și 1 lingură din compoziția de mai sus. O topim la baine-marie, adăugăm în acest timp încă o lingură din frișcă cu lichior, apoi turnam peste cantitatea de crema și amestecăm cu viteză . Întindem rapid crema peste primul blat, presăram jumătate din mandarinele tăiate cuburi.
Punem al doilea blat, apoi crema și fructele și acoperim cu ultimul blat.

Pasul 7

Pentru decor realizăm din marțipan o foaie cu diametrul de 24 cm. Ungem blatul superior cu gem și punem foia de marțipan (se va lipi ușor). Batem frișcă cu zahăr pudra până devine tare, apoi realizăm decorul tortului după inspirație (și talent) folosind restul de mandarine și semințe de mac.

Super delicios!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

rulouri-cu-scortisoara-si-mere-2
Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

160 min.

Porții

12