Paste cu ton și pesto de broccoli

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

…o sursă infinită de inspirație…

Pasiunea culinară a Cristinei de la Divă in Bucătărie se regăsește în multitudinea de rețete delicioase și atent pregătite, iar plăcerea ei de a găti ajunge și în farfuriile noastre!

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

2

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g farfalle cu 2 ouă Băneasa
  • 4 linguri parmezan ras
  • 170 g ton bucăți – în ulei sau în suc propriu
  • 2 linguri măsline (kalamata și măsline verzi)

 

Pentru pesto de broccoli:

  • 120 g broccoli
  • 2 linguri muguri de pin
  • 2 linguri suc lămâie
  • puțină coajă rasă lămâie
  • 2 linguri parmezan ras
  • 50 ml ulei de măsline (poate fi picant)
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pastele cu ton și pesto de broccoli sunt nu doar ceva rapid de pregătit pentru cină, dar reprezintă și sursă de energie după o zi lungă în care ajungi “stors” de la serviciu.

Ce îți poți dori mai mult decât o masă rapidă și gustoasă? În maxim 20 minute te poți așeza la masă.

 

Pasul 1

Punem la fiert buchetelele de broccoli în apă cu sare, moment în care punem la fiert și apa cu sare pentru paste.

Pasul 2

Broccoli îl fierbem doar 3 minute, apoi îl scurgem și îl punem împreună cu uleiul, sucul de lămâie, 2 linguri parmezan, muguri de pin, coajă rasă de lămâie (cât prindem între 2 degete), sare și piper într-un mixer sau în robot și mixam până obținem o crema fină.

Pasul 3

Pastele fierte conform instrucțiunilor de pe pachet le scurgem, le clatim cu apă rece, apoi le amestecăm ușor cu pesto.

Adăugăm tonul, măslinele și 2 linguri parmezan ras și omogenizăm compoziția.

Punem paste în farfurii și decorăm cu restul de parmezan, apoi putem mânca.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

cuscus -cu-verdeturi-1
Rețetă

Gata în

70 min.

Porții

6

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4